Heikki Ahopelto tapaa taiteilija Osmo Rauhalan LIV kanavalla klo 20!

Heikin lähiruokaa, Osmon lampaat

Heikki tutustuu luomuviljelijä, taiteilija Osmo Rauhalan kotitilaan, lampolaan ja luomuviljelyyn.

Ruokaosuudessa valmistetaan alkupaloiksi Carpaccio karitsasta ja pääruuaksi lampaan fileetä ja herkkutatti- spelttirisottoa. Ohje on neljälle.

Carpaccio karitsasta

200 g luomukaritsan ulkofileetä
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl tuoreita yrttejä hienonnettuna
n 2rkl majoneesia
(kapriksia)
2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
0,5 dl hyvää oliiviöljyä
pieni pala Vilho-juustoa raasteena

Lampaan fileetä ja herkkutatti-spelttirisottoa

400 - 600 g luomukaritsan / lampaan ulkofileetä
suolaa, mustapippuria myllystä
voita
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
50 g voita
2,5 dl risottospelttiä
tuoretta timjamia
suolaa, mustapippuria
1 - 1.5 l vettä tai lihalientä
2,5 dl pakaste herkkutatteja liemineen
hyvää oliiviöljyä / voita
Herkkujuustolan Vilho-juustoa
½ sitruunan kuori raastettuna

HEIKIN LÄHIRUOKAA