KUKKOA MAISSIPEDILLÄ

Lämmin salaatti
kukon sydämiä
2 kpl sipulia hienonnettuna
12 kpl minimaissia
1 kpl fenkolia hienonnettuna
kourallinen leikkopapuja pätkittynä
kaksi kourallista mangoldin lehtiä
punajuurta keitettynä kuutiona

suolaa, pippuria
balsamiviinietikkaa
oliiviöljyä
fenkolin lehtiä

-puhdista ja halkaise sydämet ja paista voissa pannulla, mausta suolalla ja pippurilla
-lisää pannulle sipulit ja paista hetki
-kypsennä kaikki muutkin ainekset voissa tai oliiviöljyssä erikseen ja yhdistä kulhossa
-mangoldin voit myös lisätä paistamattomana
-kypsennä punajuuret miel kokonaisena kuorineen, kuori ja kuutioi kypsänä, tai kuutioi raakana ja keitä suolavedessä kypsäksi

Kukkoa osissa
1 kukko
suolaa
pippuria
öljyä
-leikkaa kukosta jalat ja siivet erikseen, ja leikkaa rintalihat irti
-mausta kypsennä siipiä ja koipireisiä uunissa 175*C:ssa noin tunti
-paahda rintalihoja pannulla nahkan läpi kunnes nahka rapeaa, käännä ja mausta suolalla ja pippurilla
-laita loppuvaiheessa uuniin noin 10 minuutiksi koipireisien kanssa ja anna vetäytyä hetki ennenkuin leikkaat ohuiksi siivuiksi




Maissirisotto

3 isoa maissintähkää
50 g voita
suolaa, mustapippuria
-leikkaa veitsellä maissit rangastaan
-freesaa maiseja voissa pannulla, kunnes kuumia ja hieman pehmenneitä
-mausta suolalla ja pippurilla

Porkkanat
porkkanoita
voita
tuoreita yrttejä
-kuori ja halkaise porkkanat
-keitä suolavedessä lähes kypsiksi, n 5-7 min
-kaada vesi pois ja lisää kattila
an nokare voita
-kypsennä vielä hetki voissa ja mausta suolalla ja tuoreilla yrteillä


 

 

HEIKIN LÄHIRUOKAA