Kuvauspäiväkirja 15.8.2011

Kuvaukset jatkuivat viikonlopun jälkeen aurinkoisena maanantaiaamuna klo 6.30 Punkalaitumen kyläraitilla. Uudelle Saunaojan asuntoalueelle oli tulossa uusi koti, joka oli pakattu kolmeen rekkaan. Tuottaja-Margit halusi ikuistaa tämän rekkakaravaanin. Kamerat paikoilleen ja margit antoi lähtöluvan rekoille. Komea näky aamuisella kylänraitilla. Kuvaus onnistui kerralla, joten rekkoja ei tarvinnut ajattaa toista kertaa kameroiden ohi. Kamerat kyytiin ja kohti Kesälaitumen Golfin kenttää, jossa meitä odottelivat mm. kentän isäntä Jaakko Vuori ja kauppias Antti-Jussi. Punkalaitumella sijaitsevalla golfkentällä ei pelaamiseen tarvita greengardia ja näin ollen se soveltuu mainiosti vaikkapa aloittelijalle. Antti-Jussi kavereineen on pelannut golfia jo pitkään ja kuvausryhmä seurasi poikien peliä eri puolilla kenttää.

Lounaan jälkeen suuntasimme Simulan tilalle, jossa oli tarkoitus jututtaa kiinalaista vaihto-oppilasta. Isäntäväki kutsui tyttöä tuttavallisesti nimellä Appe. Iloisen ja ystävällisen tytön oikea nimi on Aster Yanyan Lei. Hänen kanssaan jutteli tilan isäntä Risto, jolla tuntui olevan painavia näkökantoja monenlaisiin ajankohtaisiin asioihin. Kuvauspaikkana oli Riston osoittama sohva talon komeassa salissa. Isäntä-Risto opetti myös kuvausryhmää punkalaitumelaisille tavoille. ”Meille ei pruukata tulla tollukkaat jalasa pirttiin”, kuului isännän komento porukalle. Salamannopeasti olivat koko ryhmän kengät eteisen lattialla hyvässä järjestyksessä. Punkalaitumelaiseen tapaan vieraille oli tarjolla monenmoista suuhunpantavaa kahvin kanssa. Vatsat täynnä kuvausryhmä kiitti isäntää ja suuntasi kohti pitäjää, joksi Punkalaitumelaiset kutsuvat kuntansa keskustaajamaa. Kanttori-Eeva-Liisalla ja pankinjohtaja-Petrillä oli sovittu tapaaminen ja kuvausryhmä halusi kuvata tämän kohtauksen. Mukana kuvauksissa oli myös Eeva-Liisan tuttava Anni. Kaikki sujui jälleen kuin rasvattu.

Illaksi tuottaja-Margit ja ohjaaja Päivi olivat sopineet kuvauskeikasta paikkaan, johon vanhempi väestö Punkalaitumella suhtautui pelonsekaisin tuntein. Paikka on nimeltään Konatun kellari ja siellä kuulemma asustaa itse vanha vihtahousu. Oppaaksi metsäretkelle saimme Tuulikin ja päätoimittaja-Juhan. He johdattivat meitä kapeaa metsäautotietä pitkin syvälle metsään. Ohjaaja-Päivi törmäsi välittömästi astuttuaan tieltä Konatun kellariin johtavalle polulle kyykäärmeeseen. Onneksi käärme pakeni paikalta. Oppaamme totesivat, että paikka kihisee käärmeitä. No, sinne sekaan vaan, sillä kuvaa oli saatava tuosta kammottavasta paikasta. Käärmeen puremilta säästyttiin ja monenlaista kuvaa saatiin talteen. Poistuimme kellarin suuaukolta illan hämärtyessä ja pienen etsimisen jälkeen löytyi metsäautotie ja kuvausryhmän autot. Sitten vain nukkumaan, sillä aamulla odotti jälleen aikainen herätys.