Kuvauspäiväkirja 24.8.2011

Kuvauksia jatkettiin pienen paussin jälkeen Punkalaitumen kunnantalolla. Tosin kuvausryhmä ei kolmen päivän paussin aikana suinkaan levännyt laakereillaan, vaan teki töitä toisen TV-sarjan ja kokopitkän elokuvan kimpussa. Punkalaitumen entinen kunnanjohtaja Antero Alenius esitteli ylpeänä Suomen kauneimmaksi kunnantaloksi valittua rakennusta. Alenius on aloittanut jo työnsä Hämeenkyrön kunnanjohtajana, mutta suostui mukaan sarjaa ja vieläpä melko isoon rooliin. Hänen kanssaan tulisimme päivän aikana tutustumaan moneen mielenkiintoiseen kohteeseen Punkalaitumella. Kunnantalolta Antero päräytti moottoripyörällään kohti uutta Saunaojan asuntoaluetta, johon on nopeassa ajassa noussut monta omakotitaloa. Alue sijaitsee aivan Punkalaitumen keskustaajaman kupeessa, mutta muistuttaa maalaismaisemaa aidoimmillaan. Myyntivaltteina tonteille onkin upea ympäristö ja väljät tontit.

Saunaojalta Myllypirtille jututtamaan paikan emäntä-Pirkkoa. Myllypirtti ja siellä toimiva kokki-Kati on taannut ja takaa tuotantoryhmän ruokahuollon. Herkullista ruokaa ja idyllinen ympäristö. Ravintola sijaitsee Jalasjoen varressa pienen kosken rannalla. Tutustumisen arvoinen paikka. Herkullisen lounaan jälkeen Antero suunnisti KokkoKodalle. Paikka muistuttaa erehdyttävästi Lapin luontoa. Alueella sijaitsee mm. yli 70-hengen kota, saunakota, grillikota, majoitukseen tarkoitettu mökki, kesäteatteri ja metsäkirkko. Jo pelkästään kodan isäntä-Eino on tutustumisen arvoinen persoona. Hän tarjosi koko porukalle jäätelöä maustettuna kuusenkerkkäsiirapilla. NAM! Kuvausryhmän poikia ei meinannut saada pois kodalta sitten millään ja kun he vielä keksivät viedä ”härpäkkeen” yhteen alueella sijaitsevista kirkasvetisistä lammikoista, niin johan paukkuivat loppupäivän aikataulut uusiksi. ”Kameramies kastelee vaikka alushousunsa (vedellä) saadakseen priimakuvaa”, huuteli kuvaaja-Mikko lammikosta. Tuottaja-Margitin käskyt kovenivat ja niin päästiin vihdoin jatkamaan Anteron kierrosta. Suuntana oli jälleen keskusta eli ” ja siellä kohteena entisen Turun ja Porin läänin vanhin maalaiskansakoulu, jonka Sakari ja Hanna-Riitra ovat kunnostaneet asunnokseen ja matkailukohteeksi. Koulu on rakennettu vuonna 1874 ja sijatisee Punkalaitumejoen rannassa. Tarjolla on majoitustilat n. 10-hengelle ja sen lisäksi mökkimajoitusta Punkalaitumella n. kahdeksalletoista hengelle eri  kokoisissa viihtyisissä mökeissä. Palaamme vielä ensi viikolla erääseen Sakari-isännän tarjoamaan palveluun, jos säät sen sallivat.

 

Päivä päättyi Maatilamajoitus Saarisen ylen palttiseen ystävällisyyteen ja huolenpitoon. Jouko-isäntä oli lämmittänyt savusaunan koko porukalle. Ensiksi kuvattiin Anteron ja Joukon saunareissu. Sen jälkeen kamerat laukkuihin ja sitten kuvausryhmä savusaunan lauteille. Ensin naiset:  emäntä-Mallu, Margit ja Päivi, ja sitten miehet: Matti, Mikko, Lassi ja Miika. Alueella sijaitsee myös suurehko lammikko, johon oli mukava pulahtaa savusaunan sametinpehmeistä löylyistä. Iltapalan jälkeen untenmaille. Eipä tarvinnut kauaa laskeskella lampaita. 1…2…3…