Lämminhenkinen ensitapaaminen!

 

Ensitapaaminen

Sastamalan koulutuskuntayhtymä
Huittisten ammatti- ja yrittäjäopisto, Kokemäen toimipiste

TV-Kasvo Oy:n tuottaja Margit Kortteisto

 Kokemäki, upeita peltomaisemia, joki, joenvarrella näyttävät maatilat.

 Matkalla kohti Kokemäen koulutilaa tuli tunne vanhasta, sukupolvia kestäneestä maanviljelyksen perinteestä. Auton ikkunoiden kautta välittyi vauraus, rauha ja vahva tietotaito, näin peltoja hoidetaan.

 Peltojen keskeltä löytyi koulu ja sen tilat. Aina kun olen paikassa, jossa historia on läsnä, tuo se vakautta ja varmuutta paikan osaamisesta ja taidoista. Niin myös täällä.

 

Tiettyä jäykkyyttä ja arvokkuutta -se saa hiljaiseksi ja nöyräksi. 

 Ihmiset, opettajat, rehtorit ja lehtorit… miten välitöntä ja hauskaa väkeä löytyikään tämän arvokkuuden sisältä. Heidän yhteishenkensä ja huumorinsa saivat kaikki nauramaan ja minut tuntemaan itseni tervetulleeksi.  Sama lämminhenkisyys kohtaa varmasti myös oppilaat!

 Huittisten ammatti- ja yrittäjäopiston Kokemäen toimipiste on hieno paikka, jossa oppia saavat niin aikuiset kuin nuoretkin.

 Jos kuitenkaan juuri nyt ei aloita opiskelua, kannattaa käydä  tutustumassa Karimaan puutarhaan. Maistiaisia tarjoilemme Heikin lähiruokaa ensimmäisessä jaksossa.

 Karimaan puutarha

 Arboretumpuisto matkailukohteena 

 Viime vuosisadan alussa perustetussa puistossa kiemurtelevat hiekkakäytävät johdattavat matkailijan erilaisten kasvikokonaisuuksien keskelle. Tärkeimpänä kohteena, ylös kallioille nousevan polun päässä on perustaja Juho Verner Viitasaaren hautamuistomerkki. Viitasaaren tuhkauurna on laskettu graniittisen kivipaasin alle ja kiveä koristaa kuvanveistäjä Kauko Räikkeen työstämä kasvoreliefi Verner Viitasaaresta.

 Puistossa kiertäessä huomaa, että Karimaan puutarha on luotu karikkoisesta tyhjästä joutomaasta pelkästään tahdonlujuuden ja esimerkillisen ahkeruuden kannustamana.

 Karimaan puutarha valittiin Suomen Ympäristörakentaminen 2008 julkaisuun sarjassa  kulttuuriympäristöt.

 Historiaa  

 Karimaan puutarhan perusti Juho Verner Viitasaari (1888 - 1967) vuonna 1916 Kokemäen Paistilan kylään. Hän aloitti puutarhan hoidon vajaan hehtaarin suuruisella tilalla, kasvattaen ensin kaalikasveja, vihanneksia ja marjapensaita ja hedelmäpuita ja myi näistä saadut tuotteet. Näillä rahoilla

hän pystyi ostamaan lisää maata ja kun Verner Viitasaari myi puutarhan oli sen koko 5,5 ha. Verner Viitasaari keräsi vuosikymmenien ajan erilaisia koristekasveja puutarhaan ja tällä hetkellä puutarhassa on satoja eri koristekasvilajeja. Verner Viitasaaren jälkeen omistajina ovat olleet Jalmari Ylä-Anttila, Terttu ja Paavo Tuominen sekä vuodesta 2000 alkaen Huittisten ammatti- ja yrittäjäopisto.

 Koulutustarjonta

 Kokemäen yksikössä voit opiskella:

* maatalousalan perustutkinnossa eläintenhoitajaksi ja maaseutuyrittäjäksi

* puutarhatalouden perustutkinnossa puutarhuriksi

* talotekniikan perustutkinnossa putkiasentajaksi

 Opetusta järjestetään niin peruskoulu- kuin lukiopohjaisille opiskelijoille sekä erityisopetuksena.

 Eläintenhoitajaksi, maaseutuyrittäjäksi ja puutarhuriksi voi opiskella myös aikuisopiskeluna. Kaikilla opiskelijoilla on mahdollisuus ammattilukio.


LÄHDE:

http://www.sasky.fi/oppilaitokset/huittisten-ammatti-ja-yrittajaopisto/kokemaen-toimipiste

 

HEIKIN LÄHIRUOKAA