Uunijuusto, omenahilloke ja vadelmakeitto 8.11.2013

 

Uunijuusto
1 litra hyvää ternimaitoa
suolaa
-laita voideltuun uuniastiaan ja kypsennä kunnes hyytynyt

Omenahilloke
0,5 kg kotimaista omenaa
50 g sokeria
tuoreita yrttejä
tilkka vettä tai mehua
(kanelitanko)
(sitruunan kuorta raastettuna)
-kuori ja kuutioi omenat
-paista kuumalla pannulla hetki ja lisää sokeri
-vähennä lämpöä ja hauduta sekoitellen juuri ja juuri kypsäksi
-mausta halutessasi kanelitangolla ja sitruunan kuorella
-lisää hienonnetut yrtit

Vadelmakeitto
0,5 l vadelmamehua
0,5 rkl perunajauhoja
sokeria maun mukaan
-yhdistä aineset ja sekoita sileäksi
-laita kattilaan ja kuumenna hämmentäen kunnes sakenee
-mausta sokerilla



HEIKIN LÄHIRUOKAA