VIELÄ KERRAN

Mausteinen suppilovahverokeitto

1 sipuli hienonnettuna
(valkosipulin kynsi hienonnettuna)
3-4 perunaa kuutiona
voita tai öljyä kuullottamiseen
0,5 l puhdistettuja suppilovahveroita
n 1 litra täysmaitoa
1 tl jeeraa
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl fenkolinsiemeniä
muutama vihreä kardemumma kokonaisena
suolaa
pippuria
sokeria
nokare voita

-paahda jeera, korianteri ja fenkoli kuivalla pannulla ja jauha morttelissa, laita sivuun
-freesaa sipulit ja peruna kattilassa öljyssä tai voissa, lisää suppilovahverot, freesaa vielä hetki
-lisää paahdetut ja jauhetut mausteet, suola ja pippuri, sekoita hyvin
-kaada joukkoon maito ja keitä kypsäksi
-poista kardemumma ja soseuta keitto sileäksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella
-laita takaisin kattilaan ja mausta loppuun, ja ohenna tarvittaessa kuumalla maidolla tai vedellä
-lisää ripaus sokeria ja suolaa, jos tarvis



Pihvinaudan välikyljys

200g pihvinaudan mureutettua välikyljystä (/ruokailija)
suolaa
pippuria
voita paistamiseen

-mausta ja laita kokonainen tai pihveiksi leikattu välikyljys vakuumipussiin ja vakumoi
-laita kypsymään sous vide- cookeriin 54*C:een minimissään muutamaksi tunniksi (kokonainen pala saa olla esim yön yli)
-poista vakuumista ja anna jäähtyä, jos kypsensit kokonaisena, ja leikkaa sitten pihveiksi terävällä veitsellä
-paista esikypsennetyt pihvit voissa pannulla, kunnes niissä on kauniin ruskea pinta, mausta sormisuolalla ja pippurilla, ja tarjoile

Kukkakaali-kantarellipyttipannu

kukkakaalin nuppuja
putsattuja kantarelleja pilkottuna
voita
suolaa
sokeria
mustapippuria myllystä
tuoretta chiliä

-paista kukkakaalinuppuja hetki voissa kuumalla pannulla, lisää kantarellit ja jatka paistamista
-mausta suolalla ja sokerilla, sekä pippurilla, kypsennä kunnes kukkakaali on puolikypsää
-tarjoa chili joko pyttipannun joukossa, tai erikseen

 

HEIKIN LÄHIRUOKAA