YRITTÄJYYS JA POTUT

 

Silakkasinappi

0,4 kg silakkafileitä (nahattomia)

0,5 l vettä

0,1 l etikkaa

1 rkl suolaa

  -laita kalat liemeen ja anna kypsyä liemessä noin vuorokausi -valuta hyvin ja anna kypsyä vielä kylmässä esim yön yli -valmista kastike

 

0,5 dl hyvää sinappia

0,5 dl smetanaa

0,5 dl majoneesia

hyvää kylmäpuristettua rypsiöljyä

tuoretta tilliä hienonnettuna

ripaus sokeria

1/2 tl suolaa

1 rkl sitruunan mehua

mustapippuria myllystä

-yhdistä aineet kulhossa ja sekoita hyvin -laita valutetut silakkafileet kastikkeeseen ja sekoita huolellisesti -peitä ja laita kylmään maustumaan min vuorokaudeksi -tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa

 

Härkäpapurisotto

1 kpl sipuli hienonnettuna
300 g kuorittua luomuhärkäpapua liotettuna
nippu tuoretta parsaa

 50 g voita
suolaa, pippuria
n. 5 dl kasvislientä tai vettä
tuoreita yrttejä
nokare voita

-leikkaa parsoista pois kovat kannat, ja pilko sitten varret pätkiksi, säästä nuput
-freesaa sipuli kattilassa, lisää parsat (ei nuppuja) ja freesaa hetki
-lisää härkäpavut ja sokiota hyvin, freesaa vielä hetki
-lisää nestettä muutamassa erässä, ja keitä kypsäksi
-lisää lopuksi parsan nuput, ja mausta
-lisää halutessasi vielä nokare voita


 

HEIKIN LÄHIRUOKAA